STIFTELSEN MARTINSKOLAN
Söders Waldorfskola

Stiftelsen Martinskolan är en fristående, idéburen och icke vinstdrivande skolverksamhet med säte i Hökarängen. Stiftelsens ändamål är att utveckla och driva waldorfpedagogisk verksamhet. Stiftelsen grundades 1976 och driver idag den näst största waldorfpedagogiska verksamheten i Sverige. I stiftelsens verksamheter ingår tre förskolor med plats för 90 barn; en grundskola F-9 med ca. 400 elever en grundsärskola och skolenhet för elever med särskilt stödbehov, Lilla Martinskolan. Stiftelsen driver även sex fritidsavdelningar i anslutning till de olika skolenheterna. Alla stiftelsens verksamheter ligger i vackra lokaler i natursköna Hökarängen- Farsta området. Både skolverksamheterna och förskolor har goda kommunikationer och närhet till naturen. Medarbetarna i verksamheterna har god utbildning och pedagogisk erfarenhet. Stiftelsen Martinskolans verksamheter arbetar efter en hållbarhetspolicy. Policyn delar in hållbarhet i tre dimensioner – den sociala, den ekonomiska samt den ekologiska dimensionen. 

Stiftelsens styrelse utses på Martinmötet som äger rum i november varje år. Styrelsen nomineras av en valberedning som består av föräldrar och medarbetare. Styrelsen för 2020/21 finner du under kontakt.

Distansundervisning åk 7-9 vecka 2 (11-15 januari 2021)
Efter regeringens presskonferens igår har huvudman bejakat att Martinskolan har distansundervisning för åk 7-9 under vecka 2 januari 2021
Lärarna i högstadiet hoppas att vi kan återgå till vanlig undervisning i skolan från och med 18 januari (vecka 3) men det kan också bli en förlängning så att vi har distansundervisning under hela januari
Anledningen är den ökade smittspridningen och den risk för ökad spridning som viruset kan få i och med skolstart efter lov. Vi vill undvika trängsel i skolan och se att så många av skolans medarbetare som möjligt ska arbeta hemma.

Övriga elever i skolan och samtliga elever i Lilla Martinskolan kommer till skolan på måndag 11 januari som vanligt.

Välkommen till en ny termin i Martinskolan!
 
 

INFORMATION OM COVID-19

Mer information:

Undvik att smitta andra

 
 
Så här pratar du med ditt barn om corona
Information från Krisinformation.se
 
 
 

LADDA NER INFO OM

LADDA NER

X