6-års verksamheten

EKENS SEXÅRSVERKSAMHET OCH FRITIDSHEM
I Ekens sexårsverksamhet är den fria leken central. Genom den utvecklas de sociala, motoriska och intellektuella färdigheterna hos barnet. Leksakerna, som är av naturmaterial, är inte alltid föreställande, vilket stimulerar fantasin och kreativiteten i leken.

Årstidernas växlingar utgör grunden för verksamheten och kommer till utryck i samlingens sånger, danser, lekar och ramsor samt i övriga aktiviteter och konstnärligt övande.

På Eken finns en fast återkommande dag- och veckorytm. Praktiska och konstnärliga aktiviteter har sin egen veckodag och förändras beroende på årstider eller festförberedelser. Sexårsverksamheten har följande fester under året, födelsedagsfest, Mikaeli, Martinfest, Adventsträdgård, luciafirande med klass 3 i skolan, julfest med föräldrarna, påskfest, sommarfest och avslutningsfest med föräldrarna.

Under året arbetar vi med bivax, ull, bakning, målning, eurytmi, att rita veckans saga, flöjtspel, sömnad och andra textilarbeten, täljning, jul- och påskpyssel.

Varje fredag gör vi en skogsutflykt där vi möter Martingårdens förskola Solrosens barn och pedagoger.

En dag på Eken

8.15  Öppning
8.30  Samling/Aktivitet
8.45  Fri lek inomhus
9.45  Städning, bäddning inför vilan, utelek
10.30  Lunch
11.45  Sagostund, vila
12.15 Fritids börjar

Eken

Utanför vårt ”krypin”, det står en mäktig ek
Stor och ståtlig
precis där, vi har vår lek
Och flera mindre ekar, i ”backen” står
Samt ibland lite smultron även finns där
och alltid skön mossa som stenarna klär
Myror i stacken finns också som står i
De är minsann, lika flitiga som vi.
Ja, vårt krypin heter Eken, jovisst!
Och om du minns att efter stora eken titta,
Du kommer oss att hitta
Och är du nyfiken på ”vår Ekensång”
Kom bara förbi och lyssna nån gång.

Ansvarig för sidan: Lena Olds, rektor
Sidan är under omarbetning