Arbetsgrupper

Som förälder på Martinskolan och på Martingårdarna hälsas du varmt välkommen att delta i någon av grupperna eller starta en ny grupp. De befintliga grupperna är:

Häftesgruppen
Att tillverka periodhäften till skolans elever är av tradition föräldrar i åk 1 och 2 som utför tillsammans med ansvariga i Häftesgruppen. Häftesvikning sker under 2 inskolningsdagar i augusti och på lördagar ca 4 ggr/termin, föräldrarna förväntas närvara vid 2 av dessa tillfällen. Vi viker, bladar, häftar och pressar tillsammans. Ansvariga i häftesgruppen skär sedan till häftena i rätt storlek.
Har du frågor eller vill vara med som ansvarig i denna grupp?
Kontakta , Joakim Grönberg 0706995363,  Allistair Gooch 0705850260

Ljusstöpning
Ljusstöpning är ett gediget hantverk vilket innebär att man inte kan läsa sig till kunskapen, utan man måste hålla på ett tag för att få in den rätta känslan och på så sätt lära sig framställa vackra funktionella ljus av god kvalitet. De stöpta ljusen ger en betydande inkomst under Julbasaren som ska komma eleverna till glädje. Under trevliga former utför vi och lär oss ett kvalitetshantverk. Stöpdagarna är ett bra tillfälle att träffa och skapa kontakter med andra föräldrar i skolan. Du behöver inte ha förkunskaper för att komma och stöpa, det finns alltid en stöpledare med som är kunnig i hantverket. Vi träffas under minst tre helger per termin, vi arbetar i grupper om ca 3-5 personer per pass och då delar vi upp dagen mellan kl. 10 – 16 i två delar. Vi håller till i Hantverkshuset i Konsthall C.

Har du frågor eller vill du att anmäla dig till Stöperiet kontakta: Elvira Norén 0735-273096

Ljusrullning
Vi träffas 4 – 5 ggr i Matsalen under höstterminen för att tillverka vackra, väldoftande och handrullade bivaxljus. Du behöver inte ha några förkunskaper för att komma och rulla och när du fått in handlaget är det enkelt. Ljusen vi tillverkar säljs under Julbasaren.
Om du har frågor eller vill vara med i denna arbetsgrupp, kontakta Lisa Stude, 08-7715555

Bakgruppen
Gillar du att baka surdegsbröd? Bakgruppen bakar den omtyckta Martinlimpan till Julbasaren.
Vi sätter degen på fredagskvällen och bakar ut den tidigt på lördagens morgon.
Har frågor eller vill vara med i denna grupp hör av dig till stodforeningen@martinskolan.se

Serveringsgruppen
Serveringsgruppen ansvarar för maten och matserveringen under julbasaren till ca 300 personer. Maten som serveras är i huvudsak ekologisk och vegetarisk med olika teman för varje år. Gruppen träffas ett par gånger före basaren för att laga mat tillsammans. Maten förbereds i hemkunskapssalen och lagas slutligen i skolans kök tillsammans med någon ur den ordinarie kökspersonalen. Klass 7 hjälper till i matsalen och i disken. Du som gillar att laga mat och känner att du vill vara med i denna grupp, vänligen kontakta Thomas Norén på 0703-820073 eller e-post: thno@nynas.com.

Ull och Dockgruppen
Ull och Dockgruppen träffas flera gånger per år för att nål- och våttova och sy dockor. Man diskuterar då olika idéer och planerar för vad som ska tillverkas, t ex dockor, dockkläder, mjuka djur. Du kan få med dig material för tillverkning hemma. Försäljning sker vid skolans Julbasar.
Kom och var med! Kontakta Cilla Dunås 0708-859794

Kransgruppen
På fredagen innan Julbasaren träffas Kransgruppen och binder vackra kransar i naturmaterial och planterar julgrupper tillsammans med klass 5.
Vill du vara med? Kontakta Katarina Thelander 073-905 30 03 eller Andrew Hickman 08-659 85 11

Trägruppen
Trägruppen tillverkar pedagogiska och vackra träleksaker och praktiska ting till hemmet som säljs på Julbasaren. Föräldrarna träffas några gånger/termin i Martinskolans träslöjdssal i Hantverkshuset. Ideér för framtiden är bla. Brummare- propellervinge med hål o snöre, Nyckelskåp/bräda, Fåglar och andra djur som råsågas i bandsåg och färgsätts el järnvitriolbehandlas, Plockepinn mm.
Vill du vara med eller har frågor? Kontakta stodforeningen@martinskolan.se

Klädbytargruppen

Vill du sälja dina barns urvuxna kläder, skor och leksaker?
Eller vill du vara med och arbeta på Klädbytardagen?
Klädbytargruppen arrangerar 2 Klädbytardagar/år i Martiskolans Gymnastiksal. 20 % av den totala försäljningen under dagen går till Stödföreningen, resten får föräldrarna som lämnat in kläder. Det finns café under dagen.
Vill du vara med? Hör av dig till oss på stodforeningen@martinskolan.se
eller Pernilla Dahlgren 0761-218029 eller Lilian Dalman 0760-282507

Välkomna!