Ansökan till förskolan

Du som vårdnadshavare är alltid lika välkommen att ansöka till våra Waldorfförskolor genom Stockholms stad. De har ett gemensamt ansökningssystem för alla kommunala och fristående förskolor och pedagogisk omsorg även om ni bor i en annan kommun.

• Du ansöker om plats i Martingårdens tre förskolor via e-tjänsten ”Min barnomsorg ”

• Du kan ange upp till fem önskemål på ansökan och välja både kommunala och fristående verksamheter.

• De förskolor som tillhör Martinskolans förskoleverksamhet heter:

Solglimten Högerudsbacken 51 i Farsta Strand

Solbacka Nordmarksvägen 6C i Farsta Strand

Solrosen Hauptvägen 78 i Hökarängen

Länk till ”Min barnomsorg”

Våra kö-regler

Lediga platser fördelas till köande barn enligt följande ordning:

1. Barn med särskilda behov av stöd för sin utveckling enligt skollagen (kapitel 8, paragraf 9).
  2. Barn med syskon i samma hushåll som redan är placerade i samma verksamhet.
  3. Barn med längst kötid som önskar plats till den månaden då platsen är ledig. Om flera barn har samma kötid ligger barnets födelsedatum till grund för placering, det vill säga äldre barn går före yngre.

Öppettider

För närvarande har förskolan öppet kl 7:30 -17:00. Om behov av utökad omsorgstid uppstår ordnar vi det i enlighet med Stockholms Stads gällande ramtider kl 06.30 – 18.30. I övrigt följer vi Stockholms Stads ramtider som ni kan läsa om på www.stockholm.se.

Näraliggande förskolor samarbetar kring öppethållandet tidiga morgnar och sena kvällar samt inför skollovsverksamhet.